Praktische info

Deze pagina wordt de komende tijd gevuld met zoveel mogelijke praktische informatie en is op dit moment nog niet compleet. We doen er alles aan dit zo snel mogelijk zo compleet mogelijk te hebben.

Bloemencorso en activiteiten

Klik hier om het complete programma en de tijden te bekijken.

Het programma is altijd onder voorbehoud van weersomstandigheden en onverwachte omstandigheden.

Klik hier voor een interactieve plattegrond.

Op zondag is het gebied waarvoor u tickets nodig heeft kleiner en concentreert zich rondom Kerkplein en braderie.

Hoewel er natuurlijk veel meer activiteiten zijn, draait alles natuurlijk om het Bloemencorso van Leersum. Vanaf 14:00 uur zullen de praalwagens 2 maal de route lopen zoals aangegeven op de plattegrond. De route start op de hoek Scherpenzeelseweg / Englaan en gaan met de klok mee over de Scherpenzeelseweg, Rijksstraatweg, Lomboklaan en Koningin Julianalaan.

De orkesten zullen tijdens de tweede ronde op de hoek Rijksstraatweg / Lomboklaan het parcours verlaten.

Tijdens het voorprogramma zullen de orkesten zich al laten zien op het programma en zijn er op het parcours diverse Porsches te zien.

Om 13:45 geeft de Leersumse muziekvereniging EMM een optreden voor de hoofdtribune, vanwaar zijn om 14:00 uur het Corso zullen aanvangen.

Een overzicht van de deelnemende bouwgroepen is te vinden op onze website. De volgorde tijdens het corso is te vinden in ons programmaboekje. Deze wordt voor het corso zoveel mogelijk huis-aan-huis verspreid in Leersum. Tevens is deze voor € 1,- verkrijgbaar bij de toegangspoorten.

Op zaterdag en zondag zal rondom het parcours een braderie met diverse kramen worden gehouden. Deze braderie is in de volgende straten: Putakker, M.C. Verloopweg, De Dam, Scherpenzeelseweg en Koningin Julianalaan.

Zie ook de plattegrond voor de exacte locatie.

Corso is voor alle leeftijden! Op het voetbalveldje aan de Scherpenzeelseweg, tegenover de Putakker zullen diverse kinderactiviteiten en attracties zijn.

Deze zijn gratis.

We raden aan om kinderen t/m 12 jaar door een volwassene te laten begeleiden.

Op zaterdag de hele dag en zondagmiddag is het feest op het Kerkplein met muziek, eten en drinken.

Op zaterdagavond wordt er groots uitgepakt en zal er samen met een band een groots feest van gemaakt worden.

Klik hier voor het complete programma

Op het grasveld bij De Oude Kolk tegenover de Binder zal ook dit jaar weer kermis zijn. De kermis start al op woensdagmiddag en eindigt op zondagmiddag.

De kermis valt buiten het parcours en hiervoor zijn dus geen toegangtickets nodig.

We zijn blij dat we ook in 2023 diverse ondernemers hebben weten te vinden die op zaterdagavond de vuurwerkshow mogelijk maakt. De show zal worden afgestoken vanuit het park achter de Binder en zal om 22:00 uur beginnen.

Uiteraard zijn we zeker ook bij de vuurwerkshow enorm afhankelijk van het weer en eventuele droogte. Mocht het hierdoor toch niet door kunnen gaan, dan zullen dit uiteraard op de website en de diverse socials mededelen.

Algemene info

Voor alle activiteiten binnen het parcours is op zaterdag van 09:00 uur tot 16:00 uur en op zondag van 11:00 uur tot 17:00 uur een toegangsticket nodig.

De kermis en het vuurwerk vallen buiten het parcours en daarvoor is dus geen toegangsticket nodig.

Voor de activiteiten die op zaterdagavond plaatsvinden is dus ook geen ticket nodig.

Sinds dit jaar zijn tickets voor de zaterdag makkelijk online verkrijgbaar. Je ontvangt dan de tickets in je email. De tickets kan je dan vanaf je smartphone bij een van de toegangspoorten laten scannen. Je kan ze ook uitprinten en vanaf papier laten scannen.
Tickets zijn ook bij de toegangspoorten nog verkrijgbaar, maar alleen tegen contante betaling. Er zijn op zaterdag geen pinapparaten aanwezig.

Toegangstickets voor de zondag zijn alleen op zondag bij de toegangspoorten verkrijgbaar en dus niet online te koop. Op zondag zijn er bij enkele toegangspoorten pinapparaten beschikbaar.

Prijzen:

 • Toegang zaterdag vanaf 12 jaar: € 7,-
 • Toegang zaterdag 3-12 jaar: € 2,- (jonger dan 3 gratis)
 • Toegang tribune: € 15,-
 • Toegang zondag vanaf 12 jaar: € 3,- (jonger dan 12 gratis)

Let op:

 • Als u gebruik wilt maken van de tribune heeft u een entreekaart EN een tribunekaart nodig.
 • Aangeschafte tickets / reserveringen zijn niet restitueerbaar. Ook niet vanwege weersomstandigheden

Klik hier om direct online tickets voor de zaterdag aan te schaffen

Netzo als elk ander evenement of festival hebben wij huisregels opgesteld om alles in goede banen te kunnen leiden.

Iedere bezoeker en/of deelnemer aan de activiteiten dient zich aan deze huisregels te conformeren.

Klik hier voor de huisregels.

Tijdens het evenement zal ook de EHBO vereniging aanwezig zijn om waar nodig hulp te verlenen.

Op de plattegrond zijn de EHBO posten te vinden.

Op het parcours en het Kerkplein zal op diverse plekken toiletwagens geplaatst worden. Op het Kerkplein bij de kerk zal ook een invalidentoilet zijn.

Tegen betaling kan er gebruik gemaakt worden van de toiletten.

Gelieve uw behoefte op het toilet te doen en niet bij bewoners in de tuin.

Op de Scherpenzeelseweg zal weer een tribune geplaatst worden. Losse kaarten kunnen hier voor aangeschaft worden. Let op: Om plaats te willen nemen op de tribune heeft u een ticket voor toegang tot het parcours EN een tribune ticket nodig.

Het is niet toegestaan om zonder toestemming van de organisatie goederen te verhandelen, te flyeren, stickeren en monsters uit te delen op en rond het festivalterrein en parcours.

Tijdens het Bloemencorso is het gebruik van alcohol, zoals ook in de rest van Nederland, alleen toegestaan voor personen die 18 jaar of ouder zijn. Er zijn NIX-18 bandjes verkrijgbaar op vertoon van geldige legitimatie. Ben je tussen de 18 en 25 jaar? Haal dan een bandje bij de NIX-18 balie om discussie aan de bar te voorkomen. Lees ook onze huisregels voor meer informatie en algemeen geldend beleid.

Bereikbaarheid

Leersum is het snelste en makkelijkste te bereiken vanaf de A12. Neem op de A12 afrit 22 ‘Maarsbergen’ en volg de verkeersborden naar Leersum.
Vanuit Doorn en Amerongen is Leersum te bereiken via de N225. Deze zal echter in Leersum afgesloten zijn. Daar dient u de omleidingsroutes te volgen.

Tijdens het corso rijdt het OV niet dóór maar óm Leersum heen! Het goede nieuws: als je met het openbaar vervoer of met de fiets komt, heb je dus mooi geen parkeerproblemen, want Lijn 50 van U-Link en Syntus brengt je redelijk dicht bij het parcours.

Parkeren in Leersum is gratis op de openbare weg, daar waar het is toegestaan. Let goed op waar je parkeert! Over de omleidingsroute moeten ook vrachtwagens en bussen rijden; daarom is op die route een parkeerverbod van kracht. Parkeer niet langs deze route. Grote kans dat jouw auto in de weg staat en op jouw kosten zal worden afgesleept. Er is voldoende parkeergelegenheid in Leersum, je kunt de speciaal geplaatste borden volgen om een parkeerplaats te vinden.

ROUTEBESCHRIJVING: “NAAR ZUID”

Kom je over de N225 vanaf Doorn, of vanaf Maarsbergen over de N226 (vanaf de A12), en wil je naar Amerongen, dan moet je de zuidelijke omleidingsroute volgen. Je rijdt dan aan de westkant van Leersum om het corso heen.

 • Aan het begin van Leersum kom je op de rotonde bij de Darthuizer Poort. Vanuit Maarsbergen neem je de 2e afslag, vanuit Doorn neem je de eerste afslag op de rotonde, de Broekhuizerlaan op.
 • Aan het einde van de weg, op de T-splitsing ga je linksaf, de Middelweg op.
 • Bij de Y-splitsing houd je rechts aan en ga je de Nieuwe Steeg op, deze weg rijd je helemaal uit.
 • Op de T-splitsing sla je linksaf, de Boerenbuurt op.
 • Deze weg blijven volgen, door de S-bocht met de bocht mee naar rechts en daarna met de bocht mee naar links.
 • Houd bij de kruising met Roekenes/Vredenoordlaan rechtsaf aan en blijf de Boerenbuurt volgen.
 • Aan het einde van de weg kun je rechtsaf slaan, de Rijksstraatweg (N225) op, richting Amerongen.

Opmerking: wil je het corso bezoeken? Dan kun je op verschillende kruisingen op de Nieuwe Steeg links afslaan, parkeren in de woonwijk en naar het parcours lopen.

ROUTEBESCHRIJVING: “NAAR NOORD”

Kom je over de N225 vanaf Amerongen en wil je naar Doorn (N225) of Maarsbergen (N226/A12), dan moet je de noordelijke omleidingsroute volgen. Je rijdt dan via de oostkant van Leersum om het corso heen.

 • Volg de N225 tot aan de afzetting op de Rijksstraatweg, sla daar rechtsaf, Halfeiken op.
 • Deze weg gaat automatisch over in de Wildbaan, blijf deze volgen.
 • Aan het einde van de weg, bij de Scherpenzeelseweg, schuin naar links oversteken, naar de Heuvelzoom.
 • Aan het einde van de weg, schuin rechts de M.C. Verloopweg oversteken, naar de Bentincklaan.
 • Sla bij de 2e weg rechtsaf, de Burgemeester van de Boschlaan op.
 • Sla bij de 3e weg linksaf, de Prins Bernhardlaan op.
 • Aan het eind van de weg sla je rechtsaf, de Rijksstraatweg (N225) op, richting Doorn/Maarsbergen.

Opmerking: wil je het corso bezoeken? Dan kun je op de omleidingsroute naar de M.C. Verloopweg, de Kwartellaan of de Vogelkerslaan gaan, daar parkeren en naar het parcours lopen.