Praktische info

Deze pagina wordt de komende tijd gevuld met zoveel mogelijke praktische informatie en is op dit moment nog niet compleet. We doen er alles aan dit zo snel mogelijk zo compleet mogelijk te hebben.

Algemeen

Het is niet toegestaan om zonder toestemming van de organisatie goederen te verhandelen, te flyeren, stickeren en monsters uit te delen op en rond het festivalterrein en parcours.

Tijdens het Bloemencorso is het gebruik van alcohol, zoals ook in de rest van Nederland, alleen toegestaan voor personen die 18 jaar of ouder zijn. Er zijn NIX-18 bandjes verkrijgbaar op vertoon van geldige legitimatie. Ben je tussen de 18 en 25 jaar? Haal dan een bandje bij de NIX-18 balie om discussie aan de bar te voorkomen. Lees ook onze huisregels voor meer informatie en algemeen geldend beleid.

Corso is voor alle leeftijden, maar er is geen speciaal kinderprogramma. We raden aan om kinderen t/m 12 jaar door een volwassene te laten begeleiden.

Op zaterdag en zondagmiddag is het feest op het Kerkplein. Zodra het programma bekend is zal hier meer informatie over verschijnen

Op zaterdag en zondag zal rondom het parcours een braderie worden gehouden. Locatie wordt zodra het programma rond is hier bekend gemaakt.

Corso is voor alle leeftijden, maar er is geen speciaal kinderprogramma. Wel zijn er genoeg activiteiten die ook voor kinderen leuk zijn. We raden aan om kinderen t/m 12 jaar door een volwassene te laten begeleiden.

Op het grasveld bij De Oude Kolk tegenover de Binder zal weer een kermis georganiseerd worden.

Ook in 2023 hopen we op zaterdagavond weer een vuurwerkshow te hebben. Zodra het programma bekend is, zal dit ook hier aangekondigd worden.

Parcours

Binnenkort zal de (online) kaartverkoop starten. Zodra de exacte startdatum bekend is, zal dat hier geplaatst worden.

Zodra het programma bekend is, zal hier ook een link naar het programma geplaatst worden.

Zodra het programma bekend is, zal dat ook hier geplaatst worden.

Voor toegang tot het parcours en het feestterrein is een ticket nodig.

Tijdens het evenement zal ook de EHBO vereniging aanwezig zijn om waar nodig hulp te verlenen. Ook zal er een EHBO post zijn.

Op het parcours en het feestterrein zal op diverse plaatsten toilet wagens geplaatst worden. Gelieve uw behoefte daar te doen en niet bij een bewoner in de tuin.

Op de Scherpenzeelseweg zal weer een tribune geplaatst worden. Losse kaarten kunnen hier voor aangeschaft worden. Let op: Op plaats te willen nemen op de tribune heeft u een ticket voor toegang tot het parcours EN een tribune ticket nodig.

Bereikbaarheid

Leersum is het snelste en makkelijkste te bereiken vanaf de A12. Neem op de A12 afrit 22 ‘Maarsbergen’ en volg de verkeersborden naar Leersum.
Vanuit Doorn en Amerongen is Leersum te bereiken via de N225. Deze zal echter in Leersum afgesloten zijn. Daar dient u de omleidingsroutes te volgen.

Tijdens het corso rijdt het OV niet dóór maar óm Leersum heen! Het goede nieuws: als je met het openbaar vervoer of met de fiets komt, heb je dus mooi geen parkeerproblemen, want Lijn 50 van U-Link en Syntus brengt je redelijk dicht bij het parcours.

Parkeren in Leersum is gratis op de openbare weg, daar waar het is toegestaan. Let goed op waar je parkeert! Over de omleidingsroute moeten ook vrachtwagens en bussen rijden; daarom is op die route een parkeerverbod van kracht. Parkeer niet langs deze route. Grote kans dat jouw auto in de weg staat en op jouw kosten zal worden afgesleept. Er is voldoende parkeergelegenheid in Leersum, je kunt de speciaal geplaatste borden volgen om een parkeerplaats te vinden.

ROUTEBESCHRIJVING: “NAAR ZUID”

Kom je over de N225 vanaf Doorn, of vanaf Maarsbergen over de N226 (vanaf de A12), en wil je naar Amerongen, dan moet je de zuidelijke omleidingsroute volgen. Je rijdt dan aan de westkant van Leersum om het corso heen.

 • Aan het begin van Leersum kom je op de rotonde bij de Darthuizer Poort. Vanuit Maarsbergen neem je de 2e afslag, vanuit Doorn neem je de eerste afslag op de rotonde, de Broekhuizerlaan op.
 • Aan het einde van de weg, op de T-splitsing ga je linksaf, de Middelweg op.
 • Bij de Y-splitsing houd je rechts aan en ga je de Nieuwe Steeg op, deze weg rijd je helemaal uit.
 • Op de T-splitsing sla je linksaf, de Boerenbuurt op.
 • Deze weg blijven volgen, door de S-bocht met de bocht mee naar rechts en daarna met de bocht mee naar links.
 • Houd bij de kruising met Roekenes/Vredenoordlaan rechtsaf aan en blijf de Boerenbuurt volgen.
 • Aan het einde van de weg kun je rechtsaf slaan, de Rijksstraatweg (N225) op, richting Amerongen.

Opmerking: wil je het corso bezoeken? Dan kun je op verschillende kruisingen op de Nieuwe Steeg links afslaan, parkeren in de woonwijk en naar het parcours lopen.

ROUTEBESCHRIJVING: “NAAR NOORD”

Kom je over de N225 vanaf Amerongen en wil je naar Doorn (N225) of Maarsbergen (N226/A12), dan moet je de noordelijke omleidingsroute volgen. Je rijdt dan via de oostkant van Leersum om het corso heen.

 • Volg de N225 tot aan de afzetting op de Rijksstraatweg, sla daar rechtsaf, Halfeiken op.
 • Deze weg gaat automatisch over in de Wildbaan, blijf deze volgen.
 • Aan het einde van de weg, bij de Scherpenzeelseweg, schuin naar links oversteken, naar de Heuvelzoom.
 • Aan het einde van de weg, schuin rechts de M.C. Verloopweg oversteken, naar de Bentincklaan.
 • Sla bij de 2e weg rechtsaf, de Burgemeester van de Boschlaan op.
 • Sla bij de 3e weg linksaf, de Prins Bernhardlaan op.
 • Aan het eind van de weg sla je rechtsaf, de Rijksstraatweg (N225) op, richting Doorn/Maarsbergen.

Opmerking: wil je het corso bezoeken? Dan kun je op de omleidingsroute naar de M.C. Verloopweg, de Kwartellaan of de Vogelkerslaan gaan, daar parkeren en naar het parcours lopen.