Bloemenkoningin 2024

Joanne Duijn

Hallo allemaal!

Vele van jullie zullen mij misschien al kennen als een enthousiaste bouwer bij Bouwgroep de Jeugdraad.
Mocht je mij niet kennen, dan stel ik mij graag even voor. Ik ben Joanne Duijn, woonachtig in Leersum en ik ben de bloemenkoningin van 2024.

Ik ben 21 jaar en leerkracht van groep 3 op basisschool de Zonheuvel in Driebergen. Daar leer ik de kinderen met veel plezier lezen en schrijven maar natuurlijk vertel ik hen ook alles over het bloemencorso in Leersum!
Dit jaar zal ik mijn best gaan doen om het verhaal van ons Bloemencorso aan nog veel meer mensen te vertellen.

Want Bloemencorso Leersum is bij uitstek het leukste uitje voor jong en oud, daar werkt heel Leersum en omgeving naartoe en ik ben dan ook ontzettend trots dat ik van deze geweldige organisatie het gezicht mag zijn!
 
Ik hoop jullie allemaal te zien bij de verschillende activiteiten in de omgeving waarbij ik aanwezig zal zijn maar vooral op 17 en 18 augustus bij het bloemencorso in Leersum! Tot dan!

Wat doet de Bloemenkoningin?

Elk jaar wordt er een nieuwe bloemenkoningin benoemd. De bloemenkoningin is niet alleen het visitekaartje van het bloemencorso in Leersum, maar ook van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het is dan ook een erebaan die elk jaar in Oktober start.

De bloemenkoningin promoot het bloemencorso van Leersum binnen en buiten de gemeente Utrechtse Heuvelrug en wordt daarin ondersteund door een promotieteam.

Gedurende het gehele jaar bezoekt zij zo’n 50 evenementen binnen en buiten gemeente Utrechtse Heuvelrug. Vaak heeft zij een actieve rol tijdens zoals, het geven van eens startschot voor een evenement, het openen van een winkel, het doorknippen van linten, het voorlezen van kinderen op een school, bezoeken van jubilarissen binnen de gemeente en het bezoeken van andere corso’s en evenementen in heel Nederland.

Het hoogtepunt is natuurlijk het bloemencorso zelf, waarin zij de optocht aanvoert. Tijdens het hele weekend heeft ze een drukke agenda, waarin zij samen met de burgemeester alle bouwgroepen bezoekt, praatjes met het publiek maakt en het bloemencorso van Leersum vertegenwoordigt bij de diverse activiteiten met publiek, gemeente, sponsoren en bouwgroepen.

Sponsors Bloemenkoningin