Bloemenkoningin 2023

Rosanne van de Geer

Mijn naam is Rosanne van de Geer, ik ben Bloemenkoningin Leersum 2023! Ik ben 18 jaar oud en heb altijd in Leersum gewoond. 

Afgelopen jaar heb ik mijn studie afgerond aan de IVA in Driebergen en op dit moment volg ik aan de Aeres Hogeschool in Dronten de opleiding bedrijfskunde en agrifoodbusiness

Nadat mijn vader een eigen bouwgroep had opgericht ben ik van jongs af aan al met het bloemencorso opgegroeid en geraakt door de corsokoorts. Bij de bouwgroep thuis heb ik altijd geholpen met bouwen, konten en prikken. Ook liep ik bijna alle jaren mee in de figuratie.

Ik vind het fantastisch dat ik het bloemencorso van Leersum mag promoten, maar ik vind het ook een eer om dit te mogen doen. Ik hoop nog meer bekendheid aan dit mooie evenement te geven en hierdoor nog meer mensen enthousiast te maken voor ons Bloemencorso.

Graag nodig ik jullie dan ook allemaal uit om, samen met mij, het Bloemencorso van Leersum te beleven op 19 en 20 augustus 2023!

Groeten van Rosanne van de Geer
Bloemenkoningin 2023

Wat doet de Bloemenkoningin?

Elk jaar wordt er een nieuwe bloemenkoningin benoemd. De bloemenkoningin is niet alleen het visitekaartje van het bloemencorso in Leersum, maar ook van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het is dan ook een erebaan die elk jaar in Oktober start.

De bloemenkoningin promoot het bloemencorso van Leersum binnen en buiten de gemeente Utrechtse Heuvelrug en wordt daarin ondersteund door een promotieteam.

Gedurende het gehele jaar bezoekt zij zo’n 50 evenementen binnen en buiten gemeente Utrechtse Heuvelrug. Vaak heeft zij een actieve rol tijdens zoals, het geven van eens startschot voor een evenement, het openen van een winkel, het doorknippen van linten, het voorlezen van kinderen op een school, bezoeken van jubilarissen binnen de gemeente en het bezoeken van andere corso’s en evenementen in heel Nederland.

Het hoogtepunt is natuurlijk het bloemencorso zelf, waarin zij de optocht aanvoert. Tijdens het hele weekend heeft ze een drukke agenda, waarin zij samen met de burgemeester alle bouwgroepen bezoekt, praatjes met het publiek maakt en het bloemencorso van Leersum vertegenwoordigt bij de diverse activiteiten met publiek, gemeente, sponsoren en bouwgroepen.

Sponsors Bloemenkoningin