Opstelling optocht 2023

MPC EMM met Marjoretes uit Leersum

Muziek

Muziekvereniging E.M.M uit Leersum,
u ziet en hoort ons tijdens het Bloemencorso weekend in Leersum. Onze blaaskapel Effe Muziek Maken heeft aan de vooravond van “de nacht van Leersum” de bouwgroepen muzikaal ondersteund. De Show and Marching Malletband ziet u samen met onze majorettes tijdens de rondgang op zaterdag. Op zondag is de blaaskapel bij de tentoonstelling met gezellige muziek.

1. Bloemenkoningin Rosanne van de Geer

Luxe wagen

Rosanne van de Geer is onze bloemenkoningin voor het jaar 2023.
Zij heeft als taak het bloemencorso te promoten.

Bloemenkoningin 2023 Rosanne van de Geer

2. De Jeugdraad Kidzzz "Slaap kindje slaap"

Jeugdwagen

Na al het bouwen is de Jeugdraad Kidzzz moe en voldaan. Tijd om maar eens naar bed te gaan. Dit doen we niet zonder onze lievelingsknuffel, zoals een teddybeer. Schaapjes tellen is niet nodig met hem slaap je in een keer.

3. De Jeugdraad "Diep in de zee"

Grote praalwagen

Daar komt Jack Kuiper de Leersumse duiker aan. Duik met hem mee naar de zeebodem. Tussen de kleurrijke vissen opzoek naar een schat..

Heuvelrugband: Harmonie EMM en Harmonie Doorn

Muziek

Voor het eerst dit jaar een samenwer- kingsverband tussen twee muziek verenigingen van de Utrechtse Heuvelrug. EMM Leersum en de Koninklijke Harmonie Doorn met drumband, dit alles staat onder leiding van Tamboer Maitre Marijn van Trier.

4. De Bengels "Allememaggies"

Kleine praalwagen

Bassie en Adriaan komen samen met hun voetbal team de B&A boy’s naar Leersum voor een potje ballen. Komt u zo aanmoedigen? Want “Allememaggies”
wat zijn de jongens nerveus.

5. Bouwgroep Bengeltjes "Altijd Blijven Lachen"

Kleine praalwagen

Bassie en Adriaan komen samen met hun voetbal team de B&A boy’s naar Leersum voor een potje ballen. Komt u zo aanmoedigen? Want “Allememaggies”
wat zijn de jongens nerveus.

Showband Excelsior uit Renkum

Muziek

De vereniging is opgericht op 24 september 1934 als mondaccordeonvereniging. Excelsior heeft in de loop der jaren verschillende metamorfoses ondergaan. Men besloot op 1 januari 1969 de naam te veranderen in Tamboer, Trompetter en Majorettekorps Excelsior. Op 1 januari 1994 werd de naam veranderd in Drumfanfare Excelsior Renkum. Vanaf 1 maart 2013 is de naam veranderd in alleen Excelsior Renkum. Toen is ook de weg ingeslagen zoals Excelsior zich tegenwoordig presenteert, als marching band met Amerikaanse invloeden.

6. Stichting Haantjesdag Woudenberg

Luxe wagen

Zaterdag 10 juni is het weer tijd voor de jaarlijkse traditie inWoudenberg. Dan is het namelijk weer tijd voor Haantjesdag, op deze dag wordt er van alles georganiseerd in ons dorp.
Voor jong en oud, onze Eierhoogheden zijn er ook klaar voor. In deze luxe wagen zitten de eierhoogheden 2023 Lotte Hommersom en Dorieke de Vries.

7. De Leersumse Jeugdwagen "Van ‘t padje"

Grote praalwagen

Iedereen kent het verhaal van de schildpad & de haas. Hetzelfde gebeurde met deze schildpad. Hij werd uitgedaagd door iemand waarvan hij het niet kon winnen, dacht hij. Hij raakte van ‘t padje. Gelukkig werd hij op het rechte pad getrokken door een groep jongelui en kreeg hij weer zelfvertrouwen om door te zetten. Moraal van het verhaal; Laat
je nooit vertellen dat je iets niet kunt, de aanhouder wint!

8. Bouwgroep de Brouwertjes "De Adelaar"

Kleine praalwagen

De adelaar vliegt rustig rond op zoek naar een lekker stukje zalm, vogels of kleine zoogdieren ook weet hij dat het steeds lastiger word met de mensheid en de technologie wat steeds dichter bij de natuur komt. Maar gaat de technologie het echt winnen van de natuur?

9. Brandweer Leersum "Sloddervossen"

Middel grote praalwagen

De adelaar vliegt rustig rond op zoek naar een lekker stukje zalm, vogels of kleine zoogdieren ook weet hij dat het steeds lastiger word met de mensheid en de technologie wat steeds dichter bij de natuur komt. Maar gaat de technologie het echt winnen van de natuur?

Showharmonie OBK

Muziek

OBK Rhenen is opgericht in 1931. Het feit dat het korps straatoptredens combineert met het houtkarakter van een harmonieorkest maakt OBK uniek in Nederland. Het repertoire bestaat uit marsmuziek afkomstig uit onder andere Nederland, Tsjechië, Engeland en Oostenrijk.

10. De Kersenkoningin uit Cothen

Luxe wagen

Kersenfestival in Cothen is een jaarlijks terug keerend evenement waarbij het oosten van de nieuwe kersen word gevierd. In deze luxe wagen zitten de Kersenkoningin Chayenne en kersenprinses Joëlle.

11. Bouwgroep de Poentjes "Kasteel Poenenstein"

Grote praalwagen

Kasteel Poenenstein, Waar alle regels en feiten, fabels zijn. Het kasteel waar we terug gaan in de tijd, de tijd met stoere ridders en een prachtige jonkvrouw. Misschien spreekt onze enthousiaste troubadour jou wel aan, om ons verhaal te vertellen over Poenenstein. Heb jij al het moois al ontdekt? Kijk en geniet van ons vrolijke, gezellige en kleurrijke leven.

12. Bouwgroep (je) Jong Geleerd Junior "Een zoete Kerst"

Kleine praalwagen

Ieder jaar kijkt deze bouwgroep uit naar 2 dingen. Het Bloemencorso en de Kerst. Voor het Bloemencorso wordt er in mei
al iets speciaals in de grond gestopt. Dahliaknollen. Niet omdat we bang zijn dat we te weinig bloemen krijgen, maar omdat we iets speciaals aan onze wagen willen toevoegen, onze zelfgekweekte dahlia’s. Waar de meeste mensen in de zomer nog niet aan de winter willen denken, denkt deze groep al aan de Kerst. Onze Kerst trein komt er al aan! Hij heeft zijn wagonnetjes gevuld met heerlijke koekjes. Maar is de trein zelf ook niet van koekjes gemaakt? Is dat sneeuw van glazuur? Zijn dat sprinkels op het dak? Nu zie ik het, het is een gingerbread trein.

13. Apekoppuh "Met Gierende Banden"

Jeugdwagen

Ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van het circuit van Zandvoort, heeft Carel de Godin de Beaufort, Max Verstappen uitgedaagd te racen tijdens het BK Leersum. Wie zal deze race winnen?
De lokale held; de Beaufoort ofwel de duvel van Maarsbergen.
Of de nationale held; Max Verstappen… Zal Max kunnen winnen met zo’n oude formule 1 auto? De Marshall’s zorgen voor de veiligheid op het parcours en dat de race eerlijk verloopt.

Show- & Marchingband VIOS uit Mijdrecht

Muziek

Show- & Marchingband VIOS uit Mijdrecht is een ambitieus korps dat staat voor zijn naam: Vooruitgang Is Ons Streven. Met een repertoire van populaire, energieke muziek en het fris en strak ogende paarsblauwe uniform laat VIOS zien dat een Marchingband helemaal van deze tijd is.

14. Floralia Voorthuizen

Luxe wagen

Elke derde zaterdag van september staat Voorthuizen weer in het teken van het Floralia bloemencorso! In de middag rijdt er een prachtig corso door de straten van Voorthuizen. ‘s Avonds komen de praalwagens tot leven door de vele lichtjes. Daarnaast is er het hele weekend de Dahlia Fietsroute! Fiets de puzzelroute langs dahlia mozaïeken, muziek en versierde straten. Overdag is er in het centrum braderie, activiteiten voor kinderen en we sluiten af met het corsofeest! In deze luxe wagen zitten de Bloemenkoning en prinses Sanne en Rianne.

15. Darthuizer Toneelvereniging "Vreemde vogels"

Grote praalwagen

hoog in de takken
niemand kan ze pakken
Vreemde vogels zitten daar helemaal vrij en horen er niet helemaal bij.
Vreemde vogels trekken zich van niemand iets aan blijven stevig op hun poten staan de Vreemde vogels van de Darthuizertoneelvereniging.

16. De Sterrenbende "Space stars"

Jeugdwagen

Vorig jaar hebben ruimtewezens het Leersumse Bloemencorso ontdekt. Dat vonden ze zo leuk dat ze dit jaar besloten hebben om in Leersum te landen. Er is echter één probleem. Het kleinste ruimtewezen is kwijt. Helpen jullie meezoeken?

17. De Leersumse Keien "Sonar"

Middel grote praalwagen

Sonar, ook wel bekend als echolocatie,
is een fascinerend fenomeen dat wordt gebruikt voor verschillende diersoorten, waaronder vleermuizen. Vleermuizen staan erom bekend dat ze de duisternis van de nacht trotseren en moeiteloos door de lucht navigeren. Maar hoe doen ze dat zonder zicht? Het antwoord ligt in hun unieke vermogen om sonar te gebruiken. Wanneer de vleermuis vliegt, stuurt hij een reeks ultrasone geluidspulsen uit door zijn mond of neus. Deze geluiden zijn zo hoog in frequentie dat ze voor het menselijk oor niet waarneembaar zijn. Terwijl de geluidsgolven zich door de lucht verspreiden, zullen sommige op objecten zoals prooien of obstakels stuiten. Zodra de geluidsgolven een object raken, worden ze teruggekaatst als echo’s naar de vleermuis.

Show- en Marchingband Tamarco uit Leiderdorp

Muziek

Show- en Marchingband Tamarco uit Leiderdorp is opgericht in 1955 en heeft een lange staat van dienst. Al sinds de oprichting is de blauwe kleur onderdeel geworden van de identiteit en uitstraling van deze vereniging. Met ruim 40 muzikanten is Show- en Marchingband Tamarco een graag geziene gast in binnen- en buitenland.

18. Fruitcorso Tiel

Luxe wagen

Het Fruitcorso in Tiel is een jaarlijks terugkerend evenement. Appels, peren, noten, zaden, paprika’s en druiven; allemaal maken ze deel uit van de corsostoet die het derde weekend van september door de straten van Tiel trekt. Fruit zoals u het nog nooit heeft gezien, zaden waarvan u het bestaan niet kende, verwerkt in praalwagens ontworpen en gebouwd door liefhebbers uit de Betuwe. De corsostoet bestaat uit bijna twintig corsocreaties verdeeld in twee categoriën: jeugd- en grote wagens. In het derde weekend van september zijn Tiel en Regio Rivierenland in de ban van het Fruitcorso.

19. Bouwgroep HDS Leersum "Eeuwige trouw"

Grote praalwagen

Zwanen staan symbool voor liefde en trouw. Als één van de weinige diersoorten blijven ze tot de dood trouw aan elkaar. Aanschouw dit prachtige gezin knobbelzwanen, te herkennen aan de oranje snavels met zwarte knobbels. Deze statige dieren worden in het wild ongeveer twintig jaar oud. De lange nek van deze zwaan is niet alleen mooi maar ook ontzettend handig. Om voedsel te vinden, gaat een zwaan met zijn lange nek onder water om waterplanten en kleine visjes te vangen; dit heet ook wel grondelen. En heb je de schattige babyzwaantjes al gezien? Deze donzige kindjes worden ook wel pullen genoemd. Al een paar uur nadat ze geboren zijn, kunnen ze lopen en zwemmen. Maar pas wel op als je in de buurt van de zwanen komt. Het mannetje kan agressief zijn en beschermt zijn gezin door te blazen en zich groot te maken. Dus geniet van dit prachtige schouwspel, maar blijf op afstand!

20. Koen Kookt

Luxe wagen

Vanuit onze Retro Foodtruck waarin de gerechten ter plekke samengesteld worden, serveren wij een heerlijk menu aan jou en je gasten. U kunt contact met ons opnemen 06-37459251. Of ga naar onze website Koen Kookt – Rolling Kitchen

Sambaband Bloco 033

Muziek

Bloco033 is al sinds jaren dé sambaband van Amersfoort en omstreken. We nemen je graag mee in onze liefde voor Braziliaanse percussie. Met zo’n 25 enthousiaste mensen spelen we traditionele samba enredo’s, opzwepende bateriashows uit Rio de Janeiro en swingende samba reggae’s uit Salvador Da Bahia.
Bloco033 staat garant voor een spetterend optreden, waarbij niemand stil kan blijven staan!

21. Bouwgroep De Heuvelrug "Light It Up!"

Grote praalwagen

Dit jaar bouwt Bouwgroep de Heuvelrug ‘Light it up!’ Er gebeurt veel in de wereld. Er is onrust en mensen hebben het zwaar. In deze tijden heeft iedereen een lichtje in de duisternis nodig. We gunnen iedereen licht aan het eind van de tunnel. De lampionnen symboliseren een baken van licht. Licht waar mensen hun eigen koers op kunnen uitzetten. Samen, in verbinding met elkaar, hopen we dat mensen eenheid ervaren en zich betrokken voelen. Laten we met elkaar de wereld wat meer oplichten en omkijken naar elkaar!

22. Bloemencorso Leersum "Publieksprijs"

Luxe wagen

Deze Luxe wagen is van Volvo Reden uit Amerongen. Op de aanhanger staat een QR code afgebeeld. Deze kan u scannen om uw stem uit te brengen voor de mooiste corso wagen. U kunt ook stemmen door op de link te drukken: STEM