Opstelling Optocht 2024

MPC EMM en Majorettes - Leersum

Muziek

Muziekvereniging EMM is zoals altijd van de partij tijdens het bloemencorsoweekend in Leersum. Zo kunt u onze blaaskapel Effe Muziek Maken tegenkomen aan de vooravond van “de nacht van Leersum” om de bouwgroepen muzikaal te ondersteunen. Zaterdag zal de Show & Marchingmalletband samen met de Majorettes de rondgang begeleiden. Zondag kunt u de blaaskapel weer tegenkomen bij de tentoonstelling voor de gezellige noot. Voor meer optredens kunt u ons volgen op onze socials en wilt u zelf eens een keer meespelen, kijk op onze website www.emmleersum.nl

1. Bloemenkoningin Joanne Duijn

Luxe Wagen

2. De Bloemenkoning

De Jeugdraad - Grote Praalwagen

Kijk, daar komt corsobouwer Johan aan. In het geheim heeft hij afgelopen mei een mail gestuurd om zich aan te melden als de eerste bloemenkoning van Leersum. Je ziet de teleurstelling in zijn blik, want helaas was iemand hem voor…

3. De Astronauten

De Jeugdraad Kidzzz - Jeugdwagen

Als je heel ver naar boven kijkt en zwaait, kun je ze misschien wel zien. De astronauten die meekijken naar het Leersumse bloemencorso. Ze genieten ook mee van alle pracht en praal!

4. Aloha

Mini Bengel - Kleine Jeugdwagen

5. Lola Leert Lezen

Bouwgroep(je) Jong Geleerd Junior - Jeugdwagen

In de speelkamer van Robin zit knuffel giraffe Lola netjes te wachten achter een stapel boeken tot Robin weer terug is van school. Op school leerd Robin lezen dus lievelings knuffel Lola moet ook leren lezen. Om Lola daar mee te helpen heeft Robin alvast een boek voor haar open geslagen want dat kunnen knuffels niet zelf.

6. Ferry!!!

De Sterrenbende - Jeugdwagen

Het is Ferry de roze flamingo.
En loopt ie leeg, dan blazen we hem weer op zo.

7. Fearless Rex

De Leersumse Keien - Middelgrote Praalwagen

Alert en waakzaam ziet u hier ‘Fearless Rex’ de machtige T-Rex, op ware grootte nagebouwd. Met zijn enorme gestalte en imposante verschijning waakt hij over zijn toekomstige generatie, het nest met kostbare eieren, die aan t uitkomen zijn. Zijn ogen stralen vastberadenheid uit, terwijl hij met tedere zorg zijn nest koestert. Hij toont ons de ware betekenis van bescherming en toewijding, met een kracht die zowel ontzag als bewondering wekt.

Drumfanfare ESKA - Bemmel

Muziek

Drumfanfare ESKA uit Bemmel bestaat sinds 1958 en is een muziekvereniging voor jong en oud. ESKA neemt regelmatig deel aan optochten en showoptredens en organiseert tevens haar eigen taptoe. ESKA beschikt over een scala aan uniformen en kan daardoor in gepaste stijl optredens verzorgen tijdens Street parades of feesten met een bepaald thema. Vooral in Nederland, Frankrijk, België en Duitsland worden optredens verzorgd waarbij de organisatie kan kiezen voor een passende outfit. Meer info: www.eska.nl

8. Heidehoogheden van de Heideweek Ede

Luxe Wagen

9. Verwondering Onder De Loep

Bouwgroep HDS Leersum - Grote Praalwagen

Terwijl we door de lens van een vergrootglas kijken, ontdekken we de verbluffende details van de sprinkhaan en worden we verrast door zijn gracieuze bewegingen. Dit kleine wezen is een ode aan de verwondering die ontstaat wanneer we de wereld eens vanuit een ander perspectief bekijken. Het doet ons beseffen dat zelfs de kleinste wezens een verbazingwekkende schoonheid bezitten waar wij en de rest van de wereld zuinig op moeten zijn.
Laat je verwonderen door het betoverende kleuren van dit prachtige insect en bekijk alle details onder de loep.

10. Zoals De Oudjes Zongen, Piepen De Jongen

Appekoppûh - Kleine Praalwagen

De Nederlandse taal zit vol met uitdrukkingen. De Apekoppuh brengt dit jaar de meest bekende gevleugelde uitspraken naar Leersum. Ontdekt u de vreemde vogel, paradijsvogel, vroege vogel, slimme vogel en de pechvogel? Ontdek ze allemaal….

11. PaperArt(ist)

Brandweer Leersum - Middelgrote Praalwagen

Een schilderkunstenaar begint elk werk met wat schetsen op papier. Hij zal dit dan gaan uitwerken en uiteindelijk gaat hij zo op in het schilderij, dat het schilderij en hij bijna 1 persoon worden. Op het laatst komt bijna het belangrijkste…. De handtekening. Ontdek op onze wagen bekende kunstwerken en hun meesters. Laat je inspireren!

Show- & Marchingband Excelsior - Renkum

Muziek

De vereniging is opgericht op 24 september 1934 als mondaccordeonvereniging. Excelsior heeft in de loop der jaren verschillende metamorfoses ondergaan. Vanaf 1 maart 2013 is de naam veranderd in alleen Excelsior Renkum. een Marchin band met Amerikaanse invloeden. Verder is Excelsior een zeer inclusieve vereniging waar veel aandacht uitgaat naar de jeugd maar ook een onderdeel van de vereniging voor mensen met een verstandelijke beperking wat Slag heet.

12. Eierhoogheden van Haantjesdag Woudenberg

Luxe Wagen

13. The Red Thunder

Bouwgroep De Poentjes - Grote Praalwagen

The Red Thunder is een legendarische trekkertrek trekker die bekendstaat om zijn brute kracht en indrukwekkende prestaties. Bij elke wedstrijd zorgt The Red Thunder voor een spectaculair spel met veel rook die opstijgt als de krachtige motor op volle toeren draait. Deze trekker rijdt met gemak een full pull. Tijdens het Bloemencorso in Leersum trekt The Red Thunder de aandacht van alle toeschouwers met zijn indrukwekkende kracht en vermogen. Zijn robuuste ontwerp en ongeëvenaarde prestaties maken hem een icoon in de wereld van de trekkertrek.

14. Hoogheden van Floralia Voorthuizen

Luxe Wagen

15. De Bengeltjes Hebben Er Schijt Aan!

Bouwgroep Bengeltjes - Jeugdwagen

Showband KDO - Groessen

Muziek

Algemene Showband K.D.O. wat staat voor Kunst Door Oefening, is opgericht op 15 augustus 1966. Showband K.D.O. is een actieve en dynamische vereniging uit Groessen. Showband K.D.O. is de enige band in de Liemers die zich heeft toegelegd op het showelement. De band heeft daardoor binnen de regio een grote aantrekkingskracht op muzikanten die meer willen dan alleen muziek maken. Inmiddels bestaat de band uit ongeveer 35 (vooral heel veel jeugd) spelende leden! Muzikaal onderscheidt Showband K.D.O. zich van veel andere korpsen. De nadruk ligt op herkenbare, moderne (pop) muziek. Showband K.D.O. wordt zeer gewaardeerd en mag zich verheugen in een grote belangstelling bij organisaties van Taptoes, Bloemencorso’s en ander soort optredens, in binnen en buitenland. Op straat wordt strak marcheren afgewisseld met onverwachte showelementen.

16. Op De Vlucht

De Leersumse Jeugdwagen Kids - Jeugdwagen

De Leersumse Slingerapen zijn op de vlucht voor de slang uit het tropisch regenwoud. Wil jij helpen om ze weer naar hun grote dieren vriendjes te brengen?

17. Kappen Met Kappen

De Leersumse Jeugdwagen - Grote Praalwagen

Het tropisch regenwoud is een warm en vochtig bos. De grote bomen die in het woud staan, verschonen onze lucht: ze zorgen voor zuurstof. In het woud leven de meeste dieren en planten dan waar dan ook ter wereld. Alleen is het regenwoud in gevaar! Doordat mensen veel bomen kappen, verdwijnt het woud en verdwijnt het leefgebied van o.a. de dieren. Daarom moeten mensen kappen met kappen! Wij hebben gelukkig nog wel een paar soorten dieren gevonden in het woud en willen ze graag aan jullie laten zien. Zien jullie ze ook?

18. Uitvliegen

Corsogroep Zuylensteyn - Kleine Praalwagen

Ooit kwam ik uit een ei, toen waren papa en mama super blij. Ze gaven me in huis goed te eten, want zij konden het weten. Niet veel later stond ik achter mijn broertjes en zusjes in de rij. fli fla fladder, nu ben ik vrij!

Showharmonie OBK - Rhenen

Muziek

OBK Rhenen is opgericht in 1931. Het feit dat het korps straatoptredens combineert met het houtkarakter van een harmonieorkest maakt OBK uniek in Nederland. Het repertoire bestaat uit marsmuziek afkomstig uit onder andere Nederland, Tsjechië, Engeland en Oostenrijk. Daarnaast biedt OBK een breed assortiment aan verschillende karakterwerken, uiteenlopend van alledaagse top40 muziek tot popklassiekers. Het korps treedt aan in haar klassiek rode uniformen en staat onder leiding van tambour-maître Arjen Roelofsen.

19. De Losgeslagen Bengels

Bouwgroep Bengels - Middelgrote Praalwagen

20. Scoot & Go

Luxe Wagen

Bent u slecht ter been en wilt u toch lekker de natuur in? SCOOT&GO maakt het mogelijk! In een comfortabele Quingo Vitess scootmobiel van SCOOT&GO kunt u de
Natuurwandelingen Ginkelduin en Leersumse Veld beleven. Met uw eigen scootmobiel of de Afikim duo-scootmobiel van SCOOT&GO kunt u meedoen aan belevenistochten rond het dorp. SCOOT&GO is een initiatief van het Dorpsnetwerk Leersum, in samenwerking met Molecaten Park Landgoed Ginkelduin, Staatsbosbeheer SBB en Quarijn/Woonzorg Nederland.

21. Dia De Los Muertos

Darthuizer Bouwgroep - Grote Praalwagen

De Darthuizer Bouwgroep brengt het Mexicaanse feest naar Leersum waarbij het leven van hen die er niet meer zijn feestelijk wordt gevierd. Huizen en straten worden versierd. Er zijn parades met vrolijke muziek en iedereen is kleurrijk en prachtig uitgedost! Er worden bloemblaadjes gestrooid om de weg te wijzen naar het altaar waar offers liggen.

Show & Marchingband St. Sebastianus - Gendt

Muziek

Dit korps van jeugdige muzikanten, in de leeftijd van 9 tot 16 jaar, behoort al enkele jaren tot de top van Nederlandse jeugdkorpsen. Jong Sebastianus, bestaande uit door de Sebastianus Academy goed opgeleide jongens en meiden, is een graag geziene gast in binnen- en buitenland op taptoevelden en streetparades. Jonge kruisboogschieters en jeugdige vendeliers zijn op spectaculaire wijze bezig met het beoefenen van hun kunsten. Ze zijn een toevoeging aan het korps van Jong Sint Sebastianus en vormen samen het Jeugdgilde Sint Sebastianus. Meer info: www.sebastianus.nl

22. Marcel Mählmann

Luxe Wagen

23. Ufo

Heuvelrug Kid(s) - Jeugdwagen

Deze Leersumse aliën is aan het touren door de ruimte in zijn zelfgemaakte UFO. Plots scheert er een raket langs hem heen, maar gaat dat wel goed?

24. Ready For take off?!.??!!.

Bouwgroep De Heuvelrug - Grote Praalwagen

De laatste voorbereidingen aan de raket ‘HSA2024-1’ worden getroffen. De Heuvelrug Space Association is bijna klaar voor hun eerste ruimtereis. Bouwgroep de Heuvelrug heeft hier maanden aan gewerkt en kan niet wachten om het aan jullie te laten zien. Zij zullen de eerste bouwgroep zijn die naar de ruimte vertrekt. Aanschouw de lancering van de raket HSA2024-1.

Het aftellen begint al: ‘10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1’!

Leersum, we have a problem…

25. Bloemencorso Leersum Publieksprijs

Luxe Wagen