Henk Boeve - Rond de 10.000 bloemen, Blikvanger!, wagen van Larsheim Zuylensteyn Corso Kidz, Bloemencorso 2016.

Het Bloemencorso 2021 in voorbereiding.

Leersum maakt zich klaar voor een tweede alternatief Bloemencorso

LEERSUM Met nog drie maanden te gaan en in onzekere tijden zijn de eerste stappen gezet voor een wederom alternatief Bloemencorso in Leersum. Was het vorig jaar een mozaïeken tentoonstelling in De Binder. Dit jaar wordt ingezet voor een tentoonstelling van objecten op zaterdag 21 en zondag 22 augustus buiten rondom De Binder.

Voorzitter Judith Hogendoorn vertelt: ,,De afgelopen maanden hebben we in het bestuur veel gesproken over de verschillende mogelijkheden die er zijn om toch een leuk Bloemencorso te brengen. We weten hoe belangrijk het is voor de bouwers, de vele vrijwilligers en voor het dorp. We hebben gesproken met de bouwgroepen en meermaals met de gemeente. Het is fijn om te horen dat er zoveel animo is om ook dit jaar weer iets te doen. Iedereen begrijp dat het lastig is, maar iedereen komt ook met leuke en constructieve oplossingen. De bouwers beseffen heel goed dat we niet met de grote praalwagens door Leersum kunnen rijden zoals we gewend zijn. Maar ook de gemeente beseft heel goed dat het kriebelt, dat we wel iets op poten willen zitten.”

MOZAIEKEN  ,,Vorig jaar hadden we een tentoonstelling met mozaïeken in De Binder.” Vult penningmeester Hubert van Zanten aan: ,,Dat was hartstikke leuk. We zijn met de Bloemenkoningin langs de bouwplaatsen gegaan, zoals we dat elk jaar doen. De sfeer was er wel, maar de groepen waren veel kleiner. Dat was wel jammer. We willen toch echt dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen. Daarom hebben we dit jaar gekozen voor vooral grotere objecten die modulair gebouwd kunnen worden, zo kunnen we met het bouwen ook rekening houden met de 1,5 meter.”

Hogendoorn vervolgt: ,,We gaan uit van objecten van rond de 10.000 dahlia’s. Dat is ongeveer 22 m2 aan dahlia’s. Normaliter is dat de kleinste categorie. Maar de bouwers kunnen hier zeker wat mee. Ze kunnen ook groter bouwen, als het maar niet groter is dan 40.000 dahlia’s, vergelijkbaar met een kleine praalwagen. En een formaat dat heel goed modulair gebouwd kan worden.”

HORECA Zakelijk leider Wilco Willemse van De Binder gaat verder: ,,Vorig jaar hadden we voor De Binder een groot terras gemaakt, zodat iedereen volgens de regels kon zitten, maar we zeker 100 bezoekers tegelijk konden hebben. Dat willen we dit jaar weer doen. Het ligt er allemaal een beetje aan wat dan wel en niet mag. Maar ik zou heel graag een paar foodtrucks neer willen zetten in samenwerking met de andere horeca-gelegenheden in Leersum. Het Bloemencorso is toch van alles allemaal en dat wil ik dan ook graag samen met mijn collega’s doen. Zeker met het oog op volgend jaar.”

JUBILEUM ,,Laten we dat niet vergeten,” vervolgt Hogendoorn, ,,volgend jaar bestaat ons corso 70 jaar, een jubileum en dat willen we groots aanpakken. Daarvoor zijn we ook al begonnen met de voorbereidingen.” Penningmeester Van Zanten geeft aan: ,,Afgelopen jaar heeft ons helaas geld gekost en dat geldt ook voor dit jaar. Gelukkig hebben we trouwe sponsoren, maar entree- en horeca-inkomsten zijn zeker zo belangrijk. En het ziet er niet naar uit dat die dit jaar kostendekkend zijn. Omdat dit jaar weer niet te vergelijken is met een echt corso willen we eigenlijk ook geen entree vragen. Daarom zijn we van plan om tegen de zomervakantie in het dorp te collecteren, want een tweede jaar met verlies kan ten koste gaan van het jubileum.“

AUGUSTUS ,,Maar nu eerst op naar de derde week van augustus.” Sluit Hogendoorn af. ,,Ik kijk er al helemaal naar uit om weer dahlia’s te mogen plakken en de mooie objecten te zien. Ik heb er alle vertrouwen in dat de bouwgroepen mooie en originele creaties zullen neerzetten. Zaterdag 21 en zondag 22 augustus is het weer zover. Ik heb er zin in.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Heeft u een vraag aan ons?
Hallo,
Kan ik u helpen? Als u op Chat openen drukt dan wordt u naar Whatsapp. doorgezet.