BLOEMENKONINGIN 2022

Angelique van den Bos

Presentatie Bloemenkoningin 2020

Video afspelen

Bloemencorso 2021!

Afgelopen augustus was het zover het Bloemencorso 2021, wat een fantastisch weekend!
In de aanloop naar het Bloemencorso ben ik langs alle bouwgroepen geweest in de bouwfase, dit om alvast de sfeer te proeven en de objecten/mozaïeken in de eerste fase te bekijken. Goed om te zien dat iedereen net zo enthousiast bezig is met de voorbereidingen als ik. Dat gaf mij nóg meer energie en enthousiasme richting het corsoweekend!

De vrijdag voor het Bloemencorso ben ik de dag gestart bij de Schermerij in Leersum, wat heb ik daar vaak gehoord: meid, wat zie je er prachtig uit en wat vinden we het leuk dat je er bent! De warmte van deze mensen gaf mij een fijn gevoel. Na het bezoek aan de Schermerij begon de rondgang langs de bouwgroepen, ik vond het ontzettend leuk om alle objecten/mozaïeken nogmaals te zien. Met dahlia’s erop ziet het er gelijk meer af uit!

Zaterdagmorgen kreeg ik toch wat gezonde spanning. Eenmaal bij EMM zag ik de auto al klaar staan en was EMM druk aan het oefenen. Toen ik op de auto zat dacht ik ja nu gaat het toch echt beginnen. Het moment dat we aan kwamen bij de Binder vond ik toch wel het meest indrukwekkend en de nodige spanning was aanwezig, iedereen stond langs de kant te kijken en te zwaaien, veel blikken waren op mij gericht. Na de opening ben ik een rondje samen met de andere hoogheden langs alle objecten gelopen, wat was het tof om alle objecten/mozaïeken af te zien! Er was duidelijk te zien dat alle bouwgroepen hun uiterste best hadden gedaan. Aansluitend was de prijsuitreiking, daarvoor had iedereen zich dan ook verzameld. Wat ik vooral leuk vond was om het enthousiasme bij de bouwers te zien maar toch ook het opbeurende woordje te kunnen doen wanneer de prijs anders was dan verwacht! Meedoen is belangrijker dan winnen zeggen wij altijd, de gezelligheid staat voorop! Al wil iedereen stiekem toch met een mooie prijs naar huis. Ik vond het een geslaagde dag, prachtig weer en een gezellige sfeer!

De zondag van het Bloemencorso was qua weer helaas een minder mooie dag, maar ondanks dat hing er wel een goede sfeer! Tijdens de uitreiking van de tekeningenwedstrijd, de bouwersprijs en de pechprijs was het gelukkig droog! Daarna barste het dan ook flink los, de onderkant van mijn jurk samen met mijn schoenen waren flink doorweekt. Dus tijd om naar huis te gaan, lekker onder de warme douche en genieten van een fantastisch weekend!

Bloemenkoningin 2020/2021.

Ondertussen mag ik mij alweer ruim een jaar Bloemenkoningin noemen. Vorig jaar vertelde ik vol trots dat ik de Bloemenkoningin van 2020 was. Helaas was er toen geen Bloemencorso mogelijk door de geldende coronamaatregelen. Vandaar dat ik de kans heb gekregen om mijn rol als Bloemenkoningin nog een jaar te vervullen, die heb ik dan ook met beide handen aangegrepen.

Het is een bijzonder jaar geweest, helaas heb ik weinig evenementen mee mogen maken tot op heden maar ik heb toch zeker al leuke dingen gedaan! Ik heb onlangs Ellen van Dijk mogen bedanken voor alle jaren dat zij schoonheidsspecialiste was van de Bloemenkoningin en kennis gemaakt met de nieuwe schoonheidsspecialiste Carlijn Hendriks. Ook dat zijn de kleine dingen die het Bloemenkoningin zijn, zo leuk maken! Het enthousiasme waarmee een ieder zijn rol vervult in de corsowereld is mooi om te zien.

Ook aankomend jaar helaas geen rijdend Bloemencorso door de geldende coronamaatregelen, volkomen logisch want de gezondheid van eenieder gaat voor! Maar ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat we dit jammer vinden!
Maar daarentegen zal er wel een alternatief Bloemencorso plaatsvinden, ik hoop dat alle bouwers hier enthousiast over zijn, net zoals ik. Ik hoop dan ook dat alle bouwers weer met volle energie aan de slag gaan om iets creatiefs neer te zetten, helaas gelden er nog steeds maatregelen die het bouwen mogelijk wat moeilijker maken maar ik weet zeker dat eenieder hierin zijn weg gaat vinden!

Ik hoop dan ook dat het evenement wat voor nu gepland staat in augustus door kan gaan, ik wil alle bouwgroepen ontzettend veel plezier en succes toe wensen! Maak er wat creatiefs en leuks van!
Ik hoop dat we elkaar in augustus mogen ontmoeten bij een alternatief Bloemencorso en eventueel nog bij evenementen die tussentijds zullen plaatsvinden!

Groetjes en hopelijk tot snel,

Angelique van den Bos

Vanaf de kroning tot nu.

Op het moment dat ik dit schrijf, mag ik mijzelf al ruim 6 maanden de Bloemenkoning van 2020 noemen. Het is een bijzondere periode geweest vanwege Corona maar wat vind ik het leuk om bloemenkoningin te zijn!

Ik kan wel zeggen dat ik een hele bijzondere bekendmaking heb gehad. Iedereen had zo zijn best gedaan om er wat van te maken en wat was het een fantastische avond! Ik mocht voor het eerst echt mijn jurk aan en eindelijk was het zover, het werd bekend! Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik het zo leuk vind om het filmpje van de bekendmaking nu terug te kijken.

Ik was dan ook direct enthousiast toen ik hoorde van een mogelijk evenement met dahlia’s waarbij ik ook als bloemenkoningin een rol kon vervullen. Uiteindelijk heeft dit leuke/mooie evenement dan ook plaats mogen vinden, namelijk de Mozaïekententoonstelling.
Ik verheugde me op de rondgang langs de bouwplaatsen, zien hoe ijverig iedereen aan de slag is en het enthousiasme binnen de bouwgroepen. Ik kan dan ook zeggen dat ik tijdens de rondgang overal vol enthousiasme werd ontvangen, bouwers lieten vol trots hun mozaïek zien en waren blij dat ze alsnog aan de slag konden met de dahlia’s.
De opening en de prijsuitreiking waren voor mij naast de rondgang de echte hoogtepunten van dit evenement. Wat vond ik het bijzonder dat ik de tentoonstelling mocht openen en de bouwgroepen hun prijs mocht uitreiken waar ze uiteindelijk hard voor hadden gewerkt!

Wat me vooral is opgevallen afgelopen periode, waar je ook aanwezig bent, iedereen enthousiast en vriendelijk is. Iedereen maakt een praatje en dat vind ik zo leuk, ook daar word ik enthousiast van!

Ik heb tot op heden helaas niet het bloemencorso kunnen promoten zoals ik vooraf had gedacht, maar ik hoop net zoals velen van jullie vermoed ik, dat dit volgend jaar anders zal zijn! Ik hoop dat we volgend jaar elkaar in goede gezondheid mogen ontmoeten bij een fantastisch bloemencorso 2021 en daarnaast bij alle evenementen die daartussen nog zullen plaatsvinden!

Groetjes en hoop tot snel,
Angelique

 

Eindelijk kan ik het dan toch vertellen:

Ik ben de Bloemenkoningin 2020!

Ik zal me eerst even voorstellen, voor diegenen die mij nog niet kennen. Mijn naam is Angelique van den Bos en tijdens de bekendmaking was ik nog net 19 jaar oud. Maar op 6 april j.l. ben ik 20 jaar geworden! Ik ben geboren in Leersum, maar intussen woon ik al ruim 14 jaar in Amerongen, samen met mijn ouders en broer.

Ik werk als leerling-verpleegkundige in de thuiszorg, bij Hollandia Staete in Veenendaal, een onderdeel van Stichting Quarijn. De opleiding Verpleegkunde volg ik in deeltijd op het Dulon College in Ede, waar ik in juli van dit jaar mijn diploma in ontvangst hoop te mogen nemen.

UPDATE (redactie): Dat is inmiddels gelukt! Onze Bloemenkoningin is nu gediplomeerd Verpleegkundige!

Ik begeef me al van jongs af aan in het corsowereldje en ik kan dat intussen dan ook niet meer wegdenken. Konten, lijmen, plakken, ik kan het allemaal. En dat doe ik dan ook graag. Ik ben bij diverse bouwgroepen actief geweest, zoals bij EMM en eerder ook al bij de bouwgroep Hoog Leersum.

Al vanaf heel jonge leeftijd heb ik gezegd, dat ik graag Bloemenkoningin zou willen worden. En nu is het dan eindelijk zover! Ik kijk er heel erg naar uit om het Bloemencorso te gaan promoten en mensen nieuwsgierig te maken naar ons prachtige corso.

We gaan er met zijn allen een fantastisch Bloemencorso 2020 van maken!

Ik nodig iedereen dan ook graag uit om dat feest in augustus mee te komen vieren.

Tot dan!

Helaas werd uitgerekend tijdens de presentatie duidelijk, dat het Bloemencorso in 2020 in zijn geheel komt te vervallen, vanwege de maatregelen rond het corona (Covid-19) virus. Maar de nieuwe Bloemenkoningin is wel degelijk in functie! Angelique, ondanks de wat ongelukkige start: veel succes én plezier! Geniet ervan, hoe het ook uitpakt!

Chat openen
1
Heeft u een vraag aan ons?
Hallo,
Kan ik u helpen? Als u op Chat openen drukt dan wordt u naar Whatsapp. doorgezet.